Søk

Dinner Tip

Nå er det en god stund siden jeg har skrevet om mat! Og jeg har vel holdt meg på den siden av skalaen som omhandler mye av de sunnere alternativene. Se bort i fra det i dag. For jeg skal nå dele et middagstips som er blandt mine topp 5 favoritter. Andebryst! Har du smakt dette før? Det er absolutt verdt et forsøk spør du meg. Andebryst fikk jeg første gang servert hos bestemoren min for noen år tilbake. Og har etter det, kun fått det hos dem 3 juledag. Men vi kjøpte før jul noen andebryst som vi la i fryseren og har tryglet hjemme om vi kunne prøve å lage det. Så i går gikk vi på denne oppgaven med optimisme og det ble ikke så aller verst! For jeg tror virkelig utfallet kunne blitt verre.

Andebrystet skal rutes opp på skinnsiden for så å stekes med skinnsiden ned. Dette for å få en sprø svor. Så skal den settes i ovnen. For å starte med å si det. Et perfekt andebryst skal egentlig være litt rosa inni. Men siden det ikke er noe familien min foretrekker gjennomsteker vi den ordentlig. Noen vil kanskje da si den blir ødelagt men nå var det snakk om å senere familien og ikke i master chief. Middagen ble etter min mening vellykket og første gang jeg har laget noe sånt hjemme. Var spennende og i tillegg noe nytt vi kan legge til i lista på middager. Jeg syntes det er bra å variere litt i matveien. For det blir ofte de veldig tradisjonelle middagsrettene hjemme hos oss. Litt fordi det er det vi er oppvokst med og kjenner til. Men like så moro å legge til noe nytt! Oppskrift på andebrystet finner dere her. Hentet fra Matprat.
Tilbehøret ble poteter skjært i skiver med salt og pepper. Disse ble så stekt i panne. Etterfulgt av asparges rullet inn i bacon også stekt i panne. Det er en fordel å koke aspargesen litt først før du ruller dem inn og steker de.


Sausen er Jegersaus med tilsatt sjy fra andebrystene. Anbefaler alle som eventuelt ønsker å prøve dette å bare google s

-Cecilie Hansen (Sessahansen)