Søk

Jeg våknet med cravings...

I dag ble det en tirsdag utenom det vanlige. Jeg har i dag begitt meg ut på nye farevann. Tatt en utfordring jeg selv har påstått jeg er helt elendig på. Som jeg har ansett som umulig! Kort info til å starte med. Koke egg? Vel jeg har gjentatte ganger greid å drite meg ut der. Poteter? Skal man koke opp vannet først? Nei det var ris det. Er det greit å koke med skallet på? Disse spørsmålene er etter min mening litt lavmål å stille seg når du tross alt er snart 22 år, heh. Men jeg har aldri vært noen mester på kjøkkenet. Jeg har en tendens til å få litt for mye å gjøre, bli litt vimsete også går et eller annet galt. Men i dag startet jeg morgenen med å våkne, se sola utenfor vinduet og snøen som hadde lagt seg såvidt utenfor døra. Og mens jeg beundret dette kom en tanke snikende. Jeg kjente et behov for lagde kanelboller. Jeg våknet, og det første jeg fikk lyst på var kanelboller? I alle dager. Og det værste må vel være at jeg fikk lyst til å lage de selv også. Så jeg stod opp, spiste frokost. Satte meg ned og begynte Google oppskrifter og leste nøye igjennom. For jeg må vite nøyaktig hvordan man går frem, ellers blir det en ren katastrofe.

Ofte kjenner jeg at jeg er litt utålmodig når jeg har drevet med både baking og matlaging. Det skulle helst vært ferdig før jeg hadde begynt. Men i dag, satte jeg på en rolig spilleliste fra spotifyen min og kjente meg veldig avslappet i det jeg satte i gang. Etter å ha fulgt oppskriften til punkt og prikke må jeg si meg veldig fornøyd med resultatet. Det gikk veldig bra! Sånn bortsett fra at nest siste brett ble glemt i ovnen 5 minutter for lenge så de ble litt vel godt stekt er jeg nøgd. Var jo tross alt 1/3. Noe går jo alltid litt galt når jeg driver med dette, tradisjon tro!

Jeg legger med oppskriften her, den er hentet fra godt.no!


Det finnes alltid en grunn til å fylle hjemmet med duften av nybakte kanelboller!

Jeg liker å lage mine store og myke, og for å få til det, bruker jeg den samme bolledeigen som jeg bruker for å lage verdens beste boller. Jeg fyller bollene med masse smør, sukker og kanel, og jeg kaller dem verdens beste kanelboller!

Dette er en stor porsjon som gir ca. 30-35 store kanelboller. Når du kjevler ut deigen til en stor, firkantet leiv, får du kanelboller med mange kanelsvinger. Jeg synes det ser vakkert ut. Trikset er som sagt bare å kjevle deigen såpass bred at du må rulle mange omdreininger når du ruller sammen leiven til en rull. Da får du en stor og fin kanelspiral inni kanelbollene.

Oppskrift: Kristine Ilstad


1 l Melk

300 g smør

250 g melis

100g gjær

0.5 ts kardemomme

1.5 kg hvetemel


Fyll:

150 g smør (mykt)

4 ss sukker

2 ss kanel. (Her har jeg bare hatt på så mye som jeg selv ønsket)Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og kjevle og ikke løs og klissete). Elt deigen til den er smidig.

Kjevle ut deigen til en stor, kvadratisk leiv (ca. like stor som en stor langpanne).

Smør på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel.

Rull leiven sammen til en tykk, fast rull. Skjær store skiver som du legger på bakepapirdekkede stekeplater (jeg trengte 4 stekeplater). Det skal totalt bli ca. 30-35 store kanelboller.

La dem heve lunt i ca. 40 minutter.

Visp sammen egget med litt melk og pensle over bollene.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min. Obs: Steketemperaturen på 230°C er temmelig varm. Følg godt med når du steker bollene. De skal bli gylne i fargen og gjennomstekte, men ikke brent


Strø gjerne over melis eller lag melisglasur. Perlesukker er også fin dekorasjon!Bilder finner man også på instagram kontoen min: @sessahansen


-Cecilie Hansen (Sessahansen)