Søk

Kongelig Gullbryllup

Dette er utrolig gøy! Sikkert ikke mange som tenker over det til hverdags men jeg har tenkt mye på det i det siste. I dag har jeg fått ta del i en begivenhet i Norsk historie. Kongeparet feirer 50 års bryllupsdag i dag, Gullbryllup. Og i den anledning leste jeg her i forrige uke på Vg at kongeparet ønsket å invitere 200 av Norges befolkning til å være med i festgudstjenesten i Oslo Domkirke denne dagen. Jeg tenkte som så at dette var noe jeg neppe ville få til men søkte like vel. Det skulle vise seg at denne gangen tok jeg feil og fikk rett før helgen en mail med invitasjon fra Slottet.

Da jeg bestemte meg for å sende denne mailen og prøve tenkte jeg mest på hvor gøy det må kunne være når jeg blir voksen å kunne fortelle barna og barnebarna mine at jeg har fått deltatt på noe slikt. Jeg har selv hørt historier fra da min Bestefar var i militæret sammen med vår nåværende Konge og har alltid syntes disse historiene har vært så stas å få høre. Så endelig kunne jeg få min egen lille historie å fortelle videre.
Bildet er tatt fra Direktesendingen

Tv var tilstede under hele seremonien og ble sendt direkte. Det var utrolig mange mennesker utenfor domkirken og jeg ble nesten overveldet over at jeg var en av de som fikk lov å gå innenfor sperringene.

Absolutt en dag jeg vil huske.


-Cecilie Hansen (Sessahansen)