Søk

Liker, liker ikke?

Tenkte det vill vært gøy å nå lage et lite bli kjent med meg innlegg. Og da gjør jeg det enkelt siden det blir mitt første innlegg om akkurat dette. Jeg skrive 5 ting jeg liker og 5 ting jeg ikke liker, generelt. Tenkte dette ville være moro, å vite litt om meg utenom hva jeg driver med og hverdagen min. Dette setter jo mer ord på meg som person. Hva slags vaner jeg har og hva jeg foretrekker og ikke foretrekker. Har lest om andre som har gjort det samme så tenkte bare gjøre det for gøy rett og slett.


5 TING


Jeg liker


1. Å sove lenge/mye

Er vel et B menneske. Jeg skal hvert fall ikke nekte for at sjansen er stor. Jeg kan stå opp tidlig og det er ikke noe problem. Men har jeg muligheten, så sover jeg lenge. Og det er ikke noe jeg bestemmer meg for. Men kroppen min kan fint sove opp til 14 timer i strekk om den får lov til det. Høres kanskje ekstremt ut? Men det er sant. Legger jeg meg for eksempel tidlig en lørdag og har null planer søndag kan jeg sove fra 22.00 Lørdag kveld til 12.00 Søndag ettermiddag. NULL problem. Hahah.


liker meg godt her altså

2. Å bli skikkelig svett på trening

Her er det vel både de som er enige og uenige. Jeg føler jeg har fått mest ut av treningen om jeg har svetta skikkelig. Nå er det også sånn at noen kan presse seg selv skikkelig og ennå ikke nesten svette en dråpe men det er ikke meg for å si det slik. Jeg sørger for å alltid gjøre øvelser som jeg blir ordentlig svett og får opp både tempoet og varmen av. Da presterer jeg også best syntes jeg. Og da bryr jeg meg ikke så mye om hvordan jeg ser ut egentlig. Det er ikke det som er viktig på trening tenker jeg. Der skal man trene og bruke kroppen sin. Og jeg er absolutt mest fornøyd med økta om jeg har fått svetta ordentlig og er sliten når jeg går hjem!


Skal jeg trene føler jeg meg best når jeg har svetta ut ordentlig!

3. Å ha det ryddig/rent rundt meg

Dette er vel noe de fleste kanskje foretrekker? Men for at jeg skal få til ting gjort, være effektiv i hverdagen osv så må jeg ha det ryddig rundt meg. Jeg blir fort sliten og veldig treig når det er rotete rundt meg. For jeg vil gjerne ha det ryddig, så hvis det er rotete så er det tanken på at jeg burde ha ryddet og vasket som gjør meg så sliten at ALT annet går treig da. Jeg suser også mye mer da, glemmer ting og er ofte ute i siste liten om jeg skal noe. Og dette har jeg faktisk testet meg selv på! Jeg VET at det kommer av at det er uorganisert rundt meg. For det skjer nesten aldri når det er ryddig og rent hjemme! Da går alt slag i slag og jeg er og presterer på mitt beste både hjemme og på andre arenaer! I like it clean.4. Å ha en plan for uka

Som person fungerer jeg også best med en plan. Jeg sleit veldig før med å være spontan. Jeg ble både sur og grinete hvor det kom noe i veien eller jeg måtte gjøre om på planene jeg hadde for dagen før. Jeg fantes IKKE spontan av meg. Var det lagt en plan for uka skulle den følges, uten avvik!! Men, nå er det ikke sånn det fungerer. Og man får ikke tatt nye muligheter og sjanser om man bare skal forholde seg til en plan. Noen ganger må man være spontan av seg. Og spesielt med alt jeg foretar meg og ønsker å foreta meg så må jeg bare være spontan. En ting jeg har blitt veldig vandt med nå, selvom jeg planlegger ukene mine veldig nøye. Jeg lager en plan for uka hver eneste mandag og så hvis det dukker om noen forandringer så fikser jeg som regel slik at jeg enten får tid til alt eller kan bytte om på noen dager. Det ordner seg som regel, man må bare være løsningsorientert. Men å ha en plan på hva jeg skal i løpet av uka er supert. Da får jeg gjort mye og uka går også fortere.


Planlagte turer er de beste, men de spontane er også moro å delta på!

5. Å ha mye å gjøre

Man tenker kanskje at et menneske som liker å sove mye liker å ha lite å gjøre også? Men nei, jeg er ikke sånn. Jeg liker å drive med mye forskjellig. Jeg liker å ha mye å gjøre. En fullbooket dag etter en god natts søvn er det beste som finnes. Å ha noe å foreta seg hver dag. Og det fine er at jeg får en god balanse på ting jeg må gjøre og ting jeg vil gjøre. Når jeg får gjevne ut dette så er hver dag en ny dag jeg gleder meg til. Jeg liker å kunne ha noe å gjøre hver dag. De praktiske tingene i uka og få ting unnagjort og sosiale ting jeg selv ønsker å gjøre i helgene. Nå går innimellom jobb inn i helgen men jeg får ennå tid til alt jeg ønsker om jeg bare bruker tiden min rett og godt. Dette gjør også at dagene går fortere og jeg får nye ting å se frem til.


Veldig fornøyd når timeplanen er full og forventningene på topp!


Jeg liker ikke


1. Å vente på folk

Vel her snakker jeg vel på vegne av fler enn meg selv. Og det er en god grunn til at denne havnet på den første. Fordi dette er det verste jeg vet!!! Jeg greier det ikke. Og det ødelegger både humøret og dagen min totalt. Jeg vet jeg skrev på ting jeg liker, at jeg liker å ha det ryddig rundt meg ellers ville jeg fort bli susete og treig selv. Det er heldigvis ikke ofte jeg er sent ute eller treig. Hvis jeg er det er det som regel ikke så lenge av gangen. Men her er det snakk om hvis man avtaler noe med noen, og de somler med egen tid som gjør at de bruker av min også. Det er det verst jeg vet om. For det handler også om respekt for at andre har ting de kanskje skal gjøre senere etter denne avtalen for eksempel. Og da er personlig sommel noe av det jeg hater mest. Det gjør meg også veldig grinete og sur og det går som regel også utover vedkommende som har vært treig og som jeg har ventet på. Har man en avtale, gjør ditt ytterste for å heller være ute i god til eller hvert fall være punktlig!

Ikke alle har tid til andres personlige sommel

2. Å se begrensninger

Jeg er nok en veldig drømmende person. Men jeg liker også å tenke at det meste har en løsning. Jeg pleier sjeldent å se begrensninger i ting. Hvis jeg får beskjed om at "dette blir vanskelig" eller "dette går ikke" pleier jeg ofte å bli litt irritert. For med en slik innstilling vil man jo heller ikke få til noe? Det er alltid verdt et forsøk og man må tenkte utenfor boksen noen ganger. Bruke kreativiteten sin og finne nye løsninger. Det er ikke dermed sagt at det skal fungere eller gå. Men prøv nå heller enn å sette seg ned å gi opp med en gang. Det er alt for mange mennesker i verden med potensiale som ikke tørr fordi de nettopp bare ser begrensningene i drømmene sine og ikke mulighetene. Nå skal jeg også legge til at en liten dose fornuft og realistisk tankegang kan være smart. Men ikke bli helt realist av den grunn! Finn en gylden middelvei og prøv. Det skader som regel ikke.

Man må se muligheter, ikke begrensninger

3. Å gjøre ALT hva andre gjør

Dette er nok noe jeg sier ofte at jeg ikke liker men jeg tar meg selv i det fler ganger. Jeg gjør nok mye som mange andre, jeg følger samme trender, samme oppførsel på noen områder og ja jeg blogger jo? Sånn som mange mange andre gjør. Men så er det noen ting som jeg ikke vil gjøre rett og slett fordi det er det alle andre gjør. Jeg liker å prøve nye ting, jeg liker å utfordre meg selv og da hvis noen sier at det blir for sært eller at jeg vil skille meg ut for mye så bryr jeg meg lite av det. Dette er vel noe jeg ser mest av når det kommer til de som er i generasjonen over oss. De er ikke vandt til alt vi unge i dag gjør og syntes kanskje noe er litt ekstremt. Men hvorfor skal vi gjøre alt det de gjør? Vi utvikler oss best selv tenker jeg, med noen vel menende råd på veien syntes jeg at unge i dag skal få prøve seg i samfunnet og også på ting de generelt vil uten å bli fortalt at "sånn gjorde ikke vi det, gjør sånn...".


Gjøre noe eget og unikt

4. Å ha det kaldt

Haha, dette er bare noe jeg syntes er moro. Siden jeg får hele tiden høre hjemme at jeg må ha dårlig blodsirkulasjon eller noe. For jeg er alltid helt frossen på hendene og beina. Jeg er så kald av meg. Jeg kan finne på å klage på at det er kaldt når det er 22-23 grader inne hjemme. Og på rommet mitt på dagtid er det tropevarme. Jeg elsker å ha det varmt og hater å ha det kaldt. Jeg greier det ikke. Nå er det vel ingen som vil fryse heller, men jeg fryser selv når det er ganske levelig temperatur for andre. Og da får jeg så vondt i kroppen, jeg blir anspent og har også fått hodepine av at kroppen min rett og slett ikke har det noe godt. Så ja jeg er en real frysepinn for å si det mildt. Det nytter ikke å sloss med meg om varme pledd og klær for da taper du. Jeg elsker vinteren, den er vakker som bare det og jeg elsker være ute om vinteren. Men da ser du fort at jeg har en 4-5 plagg utenpå hverandre for å "hæle" kulda. Haha.


Hadde gjennomsnitts varmen vært sånn her i Norge så..

5. Å høre på drittslenging offentlig

Dette er en grusom ting. Og jeg syntes jeg hører alt for mye av det. Greit at folk har meninger, men må dere gå på en kjøpesenter å snakke høyt om hu dere ikke liker i klassen eller for eksempel om noen dere ikke kommer overens med i familien? Generelt syntes jeg at hvis du ønsker å dele en frustrerende tanke eller irritasjon om noen andre med noen så ta det når dere er hjemme eller på en mindre offentlig sted. Å høre på folk drittslenge andre i offentlig rom på en senter eller legekontoret eller hvor enn det skulle være er så lite hyggelig for andre. Det er i tillegg skummelt og unødvendig. Tenk deg godt om, ute blant folk kan du fort havne i den fella at du har snakket om noen som den som står bak deg kjenner. Jeg har selv stått og hørt på noen snakke om noen jeg kjenner. Og det er lite hyggelig. De som stod for praten visste nok ikke at jeg kjente vedkommende. Det er en veldig usunn holdning å ha. Folk kan ha meninger og dele de men spar det til en mer privat samtale og dropp det ute blant folk. Tror vi alle sammen kan få det bedre og også kanskje være litt bedre forbilder om andre slipper å få høre sånt.


Drittprat kommer ofte tilbake til den det gjelder, og kan fort bli ubehagelig

-Cecilie Hansen (Sessahansen)