Søk

Mine tanker rundt covid-19

Det har eskalert, og det veldig. Jeg har siden dette kom opp i media tenkt at det ville utvikle seg til noe mer enn bare en liten utbredt virusinnfeksjon. Vi så jo hvordan det gikk for seg i andre land. For eksempel Italia. Så det var aldri utenkelig at det ville bli en omveltning her hjemme. Men mine personlige meninger rundt dette er vel at:

- Følg retningslinjene fra helsedirektoratet - Ha god hånd hygiene og generell hydiene - Nys og host inn mot albuen og ikke i hendene - Har du fått påvist covid 19 eller viser symptomene så overhold karantenen - Hold minst 1 meters avstand til andre - Unngå så langt det lar seg gjøre store folkemengder og de eldre + de med nedsatt immunsystem osv osv... Det er godt informert om nå, overalt i sosiale medier og på TV! Så det burde ikke være et problem å overholde disse reglene!

Vi får masse informasjon daglig om hvordan vi skal forholde oss og de i øverste hold jobber aktivt med å tilrettelegge for oss. Så for min del unngår jeg å dra ut for mye og "se med hendene" når jeg er på butikken. Jeg er nøye på håndvask, unngår håndhilsing, klemming og generelt nærkontakt tar vitaminene mine og følger alle andre forehåndsregler. Utover dette vet jeg at det ikke er bra å gå å bekymre seg for mye rundt dette. Det blir tatt på alvor i media, men ofte kan de nok bruke overskrifter som er litt satt på spissen. Dette selvfølgelig for å få folks oppmerksomhet.


Prøv å behold roen tenker jeg og vær nøye med å følge oppfordringene man får så kan man utover det prøve å leve så normalt som mulig. Jeg vil ikke ha godt av å sitte å være redd for hvis om, dersom. Det vil gå negativt utover meg mentalt. Så jeg prøver være så rasjonell og realistisk som mulig og tar det deretter! Og det håper jeg alle andre gjør også! Selvom det er lite å finne på og mange er hjemme enten i karantene eller er permittert. Bruke kreativiteten til å finne ting å gjøre i heimen. Og ta det med ro. Det er også viktig å ta vare på de som er i karantene, om man er frisk. Hjelpe til med å handle varer om man kan det og levere på døra. Og holde kontakt over tlf. Det er viktig å ha kontakt for å vise medlidenhet og for det mentale. Vi her hjemme er flinke til å ringe rundt til familien og snakke med de. Bare skravle litt, og få tiden til å gå. Og høre om formen er bra eller dårlig. Dette er viktig.

Jeg håper vi alle greier å holde motivasjonen gjennom dette, også får vi bare følge oppfordringene som blir gitt!

-Cecilie Hansen (sessahansen)