Søk

New hair, who dis?

La oss bare starte med de mest relevante fakta. Hver gang jeg har hatt en litt tung periode har jeg alltid fått for meg å gjøre noe med håret mitt. Ja dette er sant. Mammaen min kommenterte det sist gang vi styra livet av oss med dette håret mitt. Jeg får alltid for meg at jeg skal farge eller bleke håret mitt i disse periodene. Og det også i dette tilfellet.


Jeg begynte med å bare stripe håret mitt hjemme som jeg har gjort i snart 2 år. Med samme blekemiddel og farge. Men det har i det siste nesten alltid vært noe som har gått galt. Det har blitt ujevn farge eller bleking eller flekker i håret. Og det skjedde da også nå. Jeg fikk full hodet med flekker etter blekingen....Dette syntes jeg da selvfølgelig ikke noe om. Så fikk for meg at jeg skulle folie stripe vekk dette. Og kun dette. Det gikk for så vidt bra, helt til jeg så at blekingen hadde smeltet ut av folien og ned i hodebunnen min og laget to store gule flekker på hver side av hodet mitt. Ikke vakkert. Så jeg ga meg egt der. Veldig oppgitt. Helt til jeg bestemte meg for at jeg skulle gjøre en mer drastisk forandring. Jeg skulle vike fra de vanlige rutinene mine når det kommer til hår. Og kjøre på med full platina.

Jeg hadde dette går jeg gikk på ungdomsskolen. Men ikke hatt det siden. Så var veldig spent på om jeg greide å bleke vekk de aller værste flekkene...
Her ser dere utgangspunkt. Ujevn farge, ujevn tone. Det var ikke noe pent. Så etter mye pirk...Jeg var på det øverste bildet livredd for at håret mitt skulle bli gult. Jeg har brukt bleking fra Mood. Billigste man får tak i, og brukt i alle år. I fargen 107. Etter å ha brukt to pakker bleking og mye venting + folie rundt håret for mer effektivitet skulle jeg skylle dette ut. Jeg hadde på forhånd blandet en blanding jeg skulle påføre for å tone håret kaldt etter. Som bestod av Keratin shampoo, lillashampoo fra Fudge (Bare litt), Garnier Fructis Macadamia Hair food hårkur og de posene som medfulgte i pakkene med bleking. Alt dette blandet jeg i en liten bolle og penslet på og masserte inn i håret etter bleking og skylling. Dette satt jeg med i 15 minutter.

Og sånn ble resultatet! Jeg børstet det forsiktig etter utskilling og fønet det (uten varme, bare kald luft). Håret har noen toneskiller. Men til at jeg har gjort dette hjemme er jeg veldig fornøyd. Og riktignok er disse bildene med filter men de er ganske like i virkeligheten!

Så her var det litt tips og triks også ting jeg ville unngått når man bleker og farger hår. Beste anbefalingen jeg har å komme med er: Ha tålmodighet.


-Cecilie Hansen (sessahansen)