Søk

You're not you when you're hungry

Søtsaker, søtsaker! Det nærmer seg liksom tiden for det med stormskritt i form av påske og påskeegg! Men i år bli det nok muligens labert med påskesnop. Så jeg har kikket på nett for inspirasjon til eventuelle andre godsaker jeg kan varte opp med! Og prøvde meg nå på en "Snickers-kake". Ekstremt mektig, men også ekstremt god! Jeg fant oppskriften på nett men modifiserte den noe. Da jeg var i manko på en ingrediens. Men ennå ble den godt tatt imot i heimen og ikke minst av bakeren selv, som tross alt er glad i Snickers! Oppskriften er hentet fra mums.no. * 1 pakke brownies (jeg brukte Toro) * 1 boks marshmallow fluff (denne skippet jeg) * 100 gram peanutsmør * 1 boks hapå * 200 gram salte peanøtter * 200 gram lys melkesjokolade (velg lys eller mørk, oppskriften sier 150)


- Følg instruksene på pakken og lag brownies først. Disse burde avkjøles før topping. - Bland sammen marshmallow fluff og peanøttsmør i en skal. Du kan varme blandingen i mikrobølgeovnen i et halv minutt hvis den er for hard. Hell blandingen deretter over brownien i formen, avkjøl i kjøleskskap i noen minutter før du fortsetter. (Her varmet jeg bare peanøttsmør og strøk over brownisen i et tynt lag) - Gjør klar neste lag med å blande sammen happ og salte peanøtter i en skål. Fordel dette jevnt utover kaken, og sett den tilbake i kjøleskapet i minst 30 minutter. - Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikro. Ta kaken ut av formen (dette gjorde ikke jeg) og plasser den på en rist. Hell over smeltet sjokolade, og bruk gjerne en slikkepott for å fordele sjokoladen jevn utover. - Sett så kaken kjølig til sjokoladen har stivnet, og server!

-Cecilie Hansen (sessahansen)